Ілюстрація REUTERS

На Донбасі окупанти стали частіше використовувати снайперів та диверсійно-розвідувальні групи.

Читайте такожУ штабі розповіли, як сили ООС вчора змушували окупантів припинити агресію: двох найманців РФ поранено

Як передає кореспондент УНІАН, про це на онлайн-брифінгу з посиланням на дані розвідки повідомив речник Міністерства оборони України, полковник Максим Праута.

Відео дня

"Командування російсько-окупаційних військ, попри декларування заяв про прагнення до мирного врегулювання обстановки, продовжує заходи з її дестабілізації. Зокрема, з початку липня зафіксовано збільшення кількості випадків застосування окупантами диверсійно-розвідувальних груп і снайперських пар, у т. ч. укомплектованих кадровими російськими військовослужбовцями, які прибули зі складу з’єднань і частин Південного військового округу ЗС РФ", - зазначив він.

За словами Праути, для прикриття виходу снайперів і диверсійно-розвідувальних груп у "сіру зону" противник здійснює мінометні обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Крім того, за даними розвідки, окупанти продовжують завозити через неконтрольовані Україною ділянки кордону на тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях модернізовані та нові снайперські комплекси російського виробництва.