Розбудова КПВВ триває / штаб ООС

На Донбасі незабаром відкриється новий контрольний пункт пропуску на лінії розмежування.

Як повідомив прес-центр штабу ООС, мова йде про КПВВ "Щастя". Наразі триває його розбудова, а рішення про відкриття було прийнято під час зустрічі мінської ТКГ 22 липня.

"Спорудження додаткового пункту пропуску здійснюється у два етапи. Спершу облаштовується пішохідне сполучення, потім – автомобільне. До будівництва КПВВ залучено особовий склад Збройних Сил України, Державної прикордонної служби, а також представників військово-цивільних адміністрацій Донецької та Луганської областей, робітників Попаснянського районного водоканалу та регіональної служби автомобільних доріг", - розповіли у штабі.

Відео дня
Пункт пропуску облаштують для пішоходів та авто / штаб ООС

Що буде на новому КПВВ

Нині розбудовують дорогу та ремонтують міст через Сіверський Донець. Вже розчищено майданчик для розгортання сервісної зони. Туди також доставили три мобільних житлових модулі.

Читайте такожНа Донбасі бойовики закладають на дорогах заборонені міни - ООС

На новому КПВВ облаштують санітарні зони, медичні модулі, пункти надання адмінпослуг та обігріву, намети для відпочинку тощо.

Дата відкриття КПВВ "Щастя"

Відкриття нового пункту пропуску заплановане на 10 листопада 2020 року. Очікувана пропускна спроможність нового пункту в’їзду-виїзду – 10-15 тисяч осіб та 3-5 тисяч транспортних засобів за добу.

Що відбувається на інших пунктах пропуску в районі ООС

Станом на сьогодні у районі проведення операції Об’єднаних сил щоденно функціонує КПВВ "Станиця Луганська", двічі на тиждень – КПВВ "Новотроїцьке". Решта пунктів пропуску ("Золоте", "Мар’їнка", "Гнутове" та "Майорське") не функціонують з вини російсько-окупаційних військ.

КПВВ відкриють у листопаді / штаб ООС