Бойових втрат серед наших оборонців немає / фото УНІАН

З початку доби обстановка на лінії бойового зіткнення на Донбасі різко загострилася: російсько-окупаційні війська станом на 12:00 здійснили 12 прицільних обстрілів позиції Об’єднаних сил та застосували міномети по Зайцевому.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на онлайн-брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

Читайте такожТерористи відкрили мінометний вогонь по Зайцевому: загинула мирна мешканка

Відео дня

«Сьогодні, 3 липня, за наявною станом на 12:00 інформацією, обстановка на лінії бойового зіткнення різко загострилася. Окрім 12 прицільних обстрілів наших позицій від початку поточної доби, переважно з важкого озброєння – мінометів та артилерії, російсько-окупаційні війська зранку застосували міномети по населеному пункту Зайцеве», - заявив він.

Загалом, за словами Гуцуляка, лише з близько 5:00 до 8:00 окупанти випустили по українських позиціях на різних ділянках оборони 166 мін 120-го і 22 міни 82-го калібрів, здійснили 40 пострілів з артилерії 122-го калібру.

Крім того, збройні формування РФ вели обстріли з мінометів різних калібрів в районах населених пунктів Хутір Вільний, Південне, Залізне, Новотошківське, Шуми, Зайцеве, Авдіївка та Оріхове. Зокрема після 5:40 в районі Новотошківського окупанти окрім мінометів вели вогонь з артилерії.

Також зафіксовано ворожі обстріли із гранатометів та стрілецького озброєння поблизу Водяного, Хутора Вільного, Новотошківського, Авдіївки, Кам’янки і Старогнатівки.

«Захисники України, з метою збереження життя та здоров’я особового складу, вели адекватні оборонні дії, застосовуючи чергові вогневі засоби. За наявною інформацією, бойових втрат внаслідок щільного ворожого вогню серед наших героїв-оборонців немає. Втрати окупантів уточнюються», - наголосив речник Міноборони.