REUTERS

Російсько-окупаційні війська від початку доби 4 рази обстріляли позиції Об’єднаних сил на Луганському напрямку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони Максим Праута.

«Від початку поточної доби до опівдня російсько-окупаційні війська здійснили 4 обстріли на Луганському напрямку», - сказав він.

Відео дня

За словами Праути, вночі противник застосував ручні протитанкові і підствольні гранатомети по позиціях Об’єднаних сил біля Катеринівки.

Читайте такожОкупанти на Донбасі вдень випустили вже понад 220 мін і снарядів, загинула 80-річна мирна жителька (відео)

Крім того, близько 7.00 в районі населеного пункту Оріхове окупанти відкрили вогонь з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Українським воїнам знадобилося 40 хвилин, щоб змусити противника припинити цей обстріл.

З 9.00 до 10.30 ворог двічі обстріляв опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил неподалік Новотошківського, в обох випадках задіявши 120-ті міномети й автоматичні гранатомети.

«Українські воїни відповіли противнику вогнем зі штатного озброєння, не допустивши втрат у своїх лавах. Втрати ворога уточнюються», - зауважив речник Міноборони.

Він додав, що ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил повністю контрольована.

Як повідомляв УНІАН, 3 липня на Донбасі окупанти 20 разів порушили режим припинення вогню, один український боєць отримав поранення.