Хомчак закликав суспільство відрізняти поодинокі постріли, які нині бувають в ООС з боку бойовиків, від обстрілів / president.gov.ua

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявляє, що з початку оголошеного наприкінці липня перемир’я на Донбасі фіксуються лише поодинокі постріли, серйозних обстрілів немає.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він сказав під час робочої поїздки президента Володимира Зеленського в зону проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі.

Хомчак закликав суспільство відрізняти поодинокі постріли, які нині бувають в ООС з боку бойовиків, від обстрілів. І саме обстрілів на лінії фронту з початку перемир'я, наголосив він, наразі не відбувається.

Відео дня

Читайте такожЗеленський хоче об’їхати всю лінію фронту на Донбасі

«У нас на території, де немає війни в Україні, кожного дня буває стільки обстрілів і вибухів... А тут все-таки лінія зіткнення. І взагалі, такі поодинокі постріли були раніше й при більш серйозних обстрілах», – заявив Хомчак.

Так, за його словами, 6 серпня на лінії розмежування не зафіксовано жодного пострілу, а 7 серпня – два постріли в різних місцях.

«Раніше ми їх не фіксували взагалі. Вони не прицільні, вони не долітають до наших позицій. Але ми чітко визначилися, що не обманюємо нікого. У першу чергу суспільство, щоб усі розуміли, що відбувається. Взагалі їх можна було б не враховувати», – наголосив Хомчак.

Як повідомляв УНІАН, з опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню.

Домовленість про перемир'я була досягнута учасниками Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) 22 липня.

У першу добу перемир'я на Донбасі було зафіксовано три обстріли з боку контрольованих Росією бойовиків, російські найманці здійснюють провокаційні постріли майже щодня.