Наразі на лінії розмежування на Донбасі діє режим припинення вогню \ фото УНІАН

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак не відкидає ймовірність відновлення локальних бойових дій на Донбасі.

Читайте такожБойовики поранили на Донбасі українського військовогоЯк повідомили в Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ, про це Хомчак заявив на засіданні очільників збройних сил країн Вишеградської групи у форматі з Україною, яка відбулась у Варшаві (Польща).

Хомчак поінформував партнерів про безпекову обстановку на Донбасі, триваючу російську агресію й про ситуацію на лінії розмежування в рамках проведення операції Об’єднаних сил.

Відео дня

«На лінії розмежування на Донбасі діє повний і всеосяжний режим припинення вогню. Його запровадження дозволило суттєво знизити вогневу активність противника, однак ймовірність відновлення локальних бойових дій залишається», – заявив Хомчак та наголосив на важливості подальшої міжнародної підтримки України з протидії агресору і взаємодії її з НАТО і ЄС у цьому контексті.

Режим припинення вогню на Донбасі

  • 22 липня учасники Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) з урегулювання ситуації на Донбасі дійшли згоди щодо повного і всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня.
  • 6 вересня ворог порушив режим припинення вогню на Донбасі, здійснивши обстріли українських позицій. Загинув український військовий, ще одного було поранено.
  • Сьогодні бойовики поранили на Донбасі українського військового. Вони обстріляли позиції ЗСУ біля Зайцевого з підствольного гранатомета.