Слов'янськ звільнили від бойовиків у липні 2014 року / фото mil.gov.ua

Президент Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Денис Шмигаль привітали українців з Днем звільнення Слов'янська та Краматорська від російських окупантів.

Читайте такожМЗС України назвало нікчемними спроби Росії легалізувати анексію Криму через "відкрите небо"

Як передає кореспондент УНІАН, привітання були виголошені під час урочистостей в Одесі.

Відео дня

«Сьогодні в нашій країні подвійне свято, адже, крім дня ВМС, ми відзначаємо шосту річницю визволення Слов'янська і Краматорська. Шість років тому усією країною ми допомагали нашому війську, з тривогою в серці і молитвою в душі чекали радісних новин зі Сходу…сьогодні ми вклоняємося кожному, хто повернув Слов'янськ і Краматорськ до України», - заявив Зеленський під час виступу на урочистих заходах з нагоди Дня Військово-Морських Сил Збройних Сил України в Одесі.

Після цього глава держави передав слово через відеоміст прем'єр-міністру Денису Шмигалью, який у неділю перебуває в Краматорську. Голова уряду відзначив, що сьогодні велике подвійне свято та привітав українських моряків з днем Військово-Морських сил України.

«Насправді, ми сьогодні відчуваємо єдність України. І цей телеміст демонструє єдність України, сьогодні - від Одеси до Краматорська, а щодня - від Ужгорода до Донецька і Луганська. Україна єдина, соборна, неподільна, незалежна, і найближчим часом, я впевнений, буде мирною державою з мирним небом», - наголосив прем’єр.

Як повідомляв УНІАН, 5 липня 2014 року українські Збройні сили звільнили від терористів Слов'янськ і Краматорськ, що були окуповані з середини квітня того року.