Нардепка розповіла про враження від візиту в зону ООС / фото УНІАН

Візит більш як 100 нардепів з фракції "Слуга народу" в зону ООС - це хороша можливість побачити й поспілкуватися з військовими та місцевим населенням.

Про те, як проходить візит, в ефірі каналу "Україна 24" розповіла депутатка Мар'яна Безугла. За її словами, провокації з боку російських окупантів мають місце, але українські військові реагують "професійно".

Читайте також"Обстріли бувають": "слуга" назвав перші висновки від візиту в зону ООС

Відео дня

"Був запит від колег, щоб була можливість на власні очі побачити ту ситуацію, яку ми маємо зараз на сході. Для мене як представника комітету з питань національної безпеки і оборони це менш екзотично, наш комітет постійно моніторить ризики й загрози. Проте, це прекрасна можливість для колег, які займаються іншими напрямами, побачити й поспілкуватися з військовими, з місцевим населенням", - сказала нардепка.

За словами Безуглої, українські військові не відповідають на провокації з боку російських бойовиків.

"Наша група відвідала опорний пункт і військово-цивільну адміністрацію, місцеву школу, дитсадок. Подивилися, чи дотримуються режиму тиші, чи є провокації. Вони є, звичайно, втім наші військові тримаються на лінії розмежування, я побачила професійну реакцію, провокації були мінімальні. Ми з колегами ночували на взводному опорному пункті, потім відвідували прифронтові містечка для того, щоб поспілкуватися з місцевою адміністрацією", - сказала Безугла.

За словами нардепки, режим припинення вогню дотримується з 27 липня.

"Школи фактично знаходяться під регулярними обстрілами, діти знають, як себе вести, ховалися в бомбосховищах, це було до весни 2020 року. Після запровадження режиму тиші вони не бачили жодного обстрілу з 27 липня, люди за це вдячні, це те, що вразило", - сказала Безугла.

Поїздка нардепів від "Слуги народу" на Донбас