Традиційно навчання проходитимуть на морі, суші, повітрі та під водою / фото: ДПСУ

В Одесі з 1 липня розпочнуться українсько-американські військові навчання «Сі Бриз-2019».

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Читайте такожІнструктори з США провели тренінг для українських військових з використання американських прикордонних катерів (фото)

В ході навчань заплановані артилерійські стрільби, висадки оглядових груп, а також удосконалення взаємодії спеціальних підрозділів. В спеціалізованих водолазних тренінгах вперше візьмуть участь представники прикордонного підрозділу «Дозор».

«За легендою навчань ворожі елементи намагатимуться заблокувати вихід до моря із річки Дунай. Корабельно-катерний склад Морської охорони отримає завдання забезпечити супроводження транспортних цивільних суден через гирло Дунаю до Чорного моря», - йдеться у повідомленні.

В даному елементі будуть задіяні виключно сили Морської охорони Держприкордонслужби.

«У цьому році ми пропонуємо більш ширший компонент морської охорони. Ми плануємо також уже другий рік спільно з румунськими колегами проводити міжнародні навчання на річці Дунай. Також ми запланували з представниками берегової охорони Грузії – під час їх візиту до порту Одеси – проведення кілька спільних тренувань-навчань, що стосується суто несення прикордонної служби», - розповів начальник регіонального управління морської охорони Олег Костур.

Як повідомляв УНІАН, вперше в історії підрозділ з країни не Північноатлантичного альянсу зміг пройти сертифікацію як підрозділ SOF