Основне озброєння есмінця – 90 ракетних пускових установок /  c6f.navy.mil

Ракетний есмінець USS Porter ВМС США зайшов в Одеський порт із дружнім візитом.

Як передає кореспондент УНІАН, на рейді корабель, що входить в ескадру НАТО, зустрічали катера морської охорони та Військово-морських сил України.

За допомогою двох морських буксирів есмінець пришвартувався до причалу Карантинного молу.

Відео дня

Читайте такожФіліппінський флот списав один з найстаріших бойових кораблівЯк повідомляє прес-служба флоту США з посиланням на віце-адмірала Лізу Франкетті, захід есмінця до одеського порту є плановим.

Водночас за пересуваннями НАТОвського корабля пильно спостерігають російські військові. Про це офіційно заявили в російському Національному центрі управління обороною, вказавши, що «дії «Портера» контролюють фрегат «Адмирал Эссен», а також малі ракетні кораблі «Вышний Волочек» і «Орехово-Зуєво».

Конкретна програма перебування екіпажу Porter в Одесі поки не повідомляється.

Ракетний есмінець USS Porter (DDG-78) – корабель класу «Арлі Берк» (Arleigh Burke) ВМС США. Основне озброєння есмінця – 90 ракетних пускових установок, в яких можуть знаходитися зенітні та протичовнові ракети, а також крилаті ракети «Томагавк».

Управління озброєнням корабля здійснює система «Іджіс». У 2013 році корабель був модернізований, тепер він здатний нести ракети SM-3, призначені для боротьби з балістичними ракетами та супутниками на навколоземній орбіті.

Раніше УНІАН повідомляв, що в акваторію Чорного моря ракетний есмінець USS Porter увійшов в суботу, 12 жовтня.