На полігоні 235-го Міжвидового центру підготовки військових частин і підрозділів Збройних сил України "Широкий лан" розпочалися двосторонні батальйонні тактичні навчання.

Відео дня

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства оборони України.

У навчаннях бере участь 57-ма окрема мотопіхотна бригада імені кошового отамана Костя Гордієнка оперативного командування "Південь" Сухопутних військ ЗСУ.

"Під час навчань буде визначено рівень тактичної підготовки окремих батальйонів, що входять до складу бригади, відпрацьовано дії батальйонів спільно з приданими артилерійськими підрозділами. Але, крім звичних завдань, цього разу головна мета - перевірка готовності командного складу всіх рівнів до ухвалення конкретних рішень у складних непередбачуваних ситуаціях сучасного бою", - повідомили у міністерстві.

Читайте такожНа Одещині у відкритому морі випробували два американські катери Island (відео)

Такий формат навчань дає змогу в штучно створених умовах ухвалювати рішення та аналізувати їхню ефективність, спираючись на наявний технічний і людський ресурс підрозділу.

У Міноборони зауважили, що в перший день навчань командири уточнювали завдання своїх і доданих підрозділів, визначали основні етапи дій у наступі, обороні, контрнаступі. Керівники навчань особливу увагу приділили питанню взаємодії між підрозділами, а також виконанню завдань по ввідних.

"Особливість цих навчань полягає в потребі самостійного прийняття рішень командирами рівня взвод - рота - батальйон під час зміни та коригування тактичної обстановки. Такий формат навчань найбільш наближений до ситуацій, які найчастіше виникають у ході реальних бойових дій", - заявив начальник управління підготовки - заступник командувача військ оперативного командування "Південь" полковник Андрій Грицьков.