В Україні розробили нові оптичні головки самонаведення / фото defence-ua.com

В Україні приватна компанія «Радіонікс» завершила розробку та виготовлення лінійки нових оптичних головок самонаведення (ГСН) для керованих ракет.

Читайте такожВ Одеській області випробовують ракетний комплекс "Нептун" (фото)Про це пише Defence Express.

Зазначається, що ця робота зайняла декілька років і здійснювалась за власні кошти підприємства.

Відео дня

За словами директора підприємства Станіслава Зав’ялова, характеристики нової ГСН підтвердженні перевірками на спеціалізованому стендовому устаткуванні.

«Її чутливість (нової ГСН) зрівнялась з дальністю виявлення цілей ОЛСом, яку має літак. Тепер одразу після виявлення цілі пілот, не чекаючи, може переходити на режим захоплення цілі головкою самонаведення і здійснювати пуск ракети у режимі «вистрелив – забув». Це значно посилює бойовий потенціал винищувача», - зазначили в компанії.

Нові оптичні ГСН: характеристики

Нові оптичні головки самонаведення призначені для захоплення цілі по тепловому відбитку (це інфрачервоний діапазон – від 3 до 5 мкм).

В Україні розробили нові оптичні головки самонаведення / фото defence-ua.com

Вони можуть бути адаптовані під будь-яку керовану ракету, де застосовується принцип наведення на тепловий сигнал від цілі – класу «повітря-повітря», «земля-повітря» та «земля-земля».

Інфрачервона ГСН-203Т має діаметр у 220 мм та забезпечує дальність захоплення типової цілі на зустрічному курсі – до 30 км, навздогін – понад 100 км. Поле захоплення: 2,0×2,0°. Час підготовки до пуску – до 2 хвилин.

Складається з двох основних вузлів: електронного блоку та гірокоординатора, який складається з приладу зображення із матричним охолоджуваним фотоприйомним пристроєм, що закріплений на гіростабілізованій платформі.