На Херсонщині завершились навчання "Спільні зусилля" / фото Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ

На Херсонщині відбулася церемонія закриття навчання «Спільні зусилля» за участю британських та українських десантників.

Про це у Facebook повідомляє служба зв’язків з громадськістю Командування Десантно-штурмових військ ЗС України.

Читайте також"Rapid Trident – 2020": на Львівщині завершуються масштабні військові навчання (фоторепортаж)

Відео дня

Як повідомляється, днями урочистим шикуванням та нагородженням особового складу завершилося навчання «Спільні зусилля», в рамках СКШН «Об’єднані зусилля - 2020» за участі особового складу Десантно-штурмових військ Збройних Сил України та 16-ї десантно-штурмової бригади Збройних Сил Великої Британії.

Розпочинаючи церемонію нагородження британських та українських десантників, командувач Десантно-штурмових військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Євген Мойсюк звернувся до особового складу: "Сьогодні закінчується активна фаза навчання «Спільні зусилля». Для нас ці зусилля були по справжньому спільні! І я впевнений, що завершення навчання, буде одним з наступних кроків співпраці між Україною та Об’єднаним королівством".

У своїй промові командир 16-ї десантно-штурмової бригади Збройних Сил Великої Британії бригадний генерал Джеймс Мартін відзначив: "Я дійшов до висновку, що між нами більше спільного ніж відмінного... Ви поєднали тактичну досконалість з почуттям любові до свободи. А ті, хто люблять свободу - завжди матимуть друзів в Об’єднаному королівстві... Ми прибули сюди як ваші професійні колеги, а повертаємося як ваші друзі".

Після цього за успішні дії під час навчання «Спільні зусилля» українським та британським воїнам-десантникам були вручені пам’ятні відзнаки та сувеніри.

"Об’єднані зусилля - 2020": що відомо про навчання

  • Стратегічні командно-штабні навчання "Об’єднані зусилля - 2020" проходять у відповідь на проведення Росією навчань "Кавказ-2020".
  • Навчання тривали 22-25 вересня під керівництвом головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака.
  • У навчаннях взяли участь участь близько 12 тис. військовослужбовців і 700 одиниць техніки.