Ілюстрація / REUTERS

Військові кораблі груп НАТО прямують до Чорного моря для проведення навчань.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на іспанські ЗМІ.

З 30 червня Іспанія очолює військово-морську групу НАТО SNMG- в Середземномор'ї. Група на чолі з фрегатом Іспанії "Alvaro de Baza" складається з двох ескортних кораблів і двох протимінних кораблів з підвищеною готовністю.

Відео дня

Читайте такожСША виявили новий ядерний об'єкт у Північній Кореї

Група відвідує Чорне море щонайменше двічі на рік, оскільки три країни НАТО та дві країни-партнери мають доступ до цього моря.

«Ця військово-морська присутність є ознакою згуртованості та солідарності між союзниками. Логічно, що присутність зросла внаслідок кримської кризи у 2014 році, але завжди з максимальною повагою до міжнародних стандартів, які регулюють присутність військових кораблів у цьому дуже чутливому морському регіоні», - заявив капітан іспанського флоту Мануель Агірре.

У Чорному морі пройдуть військово-морські маневри, організовані Болгарією. Участь візьмуть також американський есмінець та три болгарські кораблі. Також планується відвідування кораблів НАТО Одеси.

Як повідомляв УНІАН, в акваторії Чорного Моря протягом п’яти днів відбувалися навчання військових ВМС ЗСУ з участю кораблів, катерів та суден національного флоту.