Ремонт тривав три роки / фото Укроборонпром

Миколаївський суднобудівний завод завершив капітальний ремонт єдиного десантного катера Військово-Морських сил України "Сватове".

Про це повідомив директор заводу Валерій Калашніков, передає прес-служба Укроборонпрому.

За його словами, роботи тривали три роки, а катер у підсумку отримав фактично новий корпус - замінено 93% конструкцій корпусу та зовнішньої обшивки.

Відео дня

Читайте такожВідремонтований катер "Нікополь" після ремонту повернувся на службу ВМС

"Катер уже пройшов військову прийомку та відбув до місця базування. Наразі триває процес підписання контрактів, ми очікуємо, що цього місяця до акваторії заводу зайде ще кілька кораблів ВМС для виконання планового ремонту", - директор підприємства.

Фахівці відновили конструкції корпусу та обшивку / Укроборонпром

Як зазначається, у ході капітального ремонту фахівці заводу повністю відновили конструкції корпусу та зовнішню обшивку, механізм десантної апарелі, систему головного двигуна, гвинто-стернову та якірно-швартовну системи. Крім того, було відремонтовано електричну систему та електрообладнання корабля.

Читайте такожСтало відомо, коли знову вийдуть у море повернуті Росією українські кораблі

Довідка. Десантний катер "Сватове" призначений для транспортування та висадки особового складу морського десанту та підрозділів сил спеціального призначення. Катер має відкритий трюм і носову апарель, висока маневреність забезпечується двома гребними гвинтами в роздільно-керованих поворотних насадках. Це дозволяє успішно виконувати десантно-транспортні операції біля морського узбережжя, здійснювати вивантаження на необладнаний берег. Катер також пристосований для перевезення завантаженої колісної та гусеничної техніки, яка самостійно виходить на берег по носовій апарелі.