"Замволт" випустив ракету / скріншот з відео

Перший у своїй серії стелс-есмінець «Замвлот" (USS Zumwalt) провів свої перші бойові стрільби з ракетою SM-2 Block IIIAZ.

Читайте такожForeign Policy: Ні, безпілотники не зробили танки непотребом

Як повідомляє The Drive, корабель провів пуск ракети з вертикальної пускової установки на морському полігоні біля узбережжя Південної Каліфорнії. Ракета SM-2 успішно перехопила повітряну ціль, яка імітувала протикорабельну крилату ракету противника.

На флоті пуск ракети назвали важливою віхою в розвитку проекту Zumwalt.

На сьогодні SM-2 є одним з головних засобів протиповітряної та протиракетної оборони суден цього класу. Судно також несе зенітні ракети RIM-162 ESSM, крилаті ракети "Томагавк" і артилерійські системи.

Есмінці типу "Замволт" - історія

  • Розробка нових есмінців за проектом DDG-1000 була одним з найамбіційніших військових проектів США - в них передбачалося застосувати ряд передових технологій.
  • Есмінець "Замволт" спустили на воду у 2013 році, він відрізнявся футуристичним дизайном, заснованим на стелс-технологіях, але виявився непомірно дорогим. Випробування судна виявили ряд технічних проблем.
  • Спочатку ВМС США хотіли отримати 32 кораблі подібного типу, але через високу вартість і складнощі в розробці технологій для судна, це число поступово скоротилося до трьох одиниць.
  • На сьогодні Штати мають у своєму розпорядженні три таких кораблі "Замволт", "Монсур" і «Ліндон Джонсон». 
  • "Замволт" прийняли до складу ВМС США у квітні цього року.