Британські військові під час навчань / фото Генштаб ЗСУ

У Миколаївській та Херсонській областях українські і британські десантно-штурмові бригади відпрацьовували штурм населених пунктів, захоплення плацдарму та форсування водної перешкоди під час навчань “Об’єднані зусилля - 2020”.

Про це повідомляє в Facebook управління зі зв'язків з громадськістю Збройних сил України.

фото Генштаб ЗСУ

"Сьогодні, 23 вересня, у Миколаївській та Херсонській областях проходили практичні дії у рамках стратегічного командно-штабного навчання “Об’єднані зусилля - 2020”. Зокрема відбулись бригадні навчання окремої механізованої бригади і тактичне навчання з відповідними підрозділами окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України та 16-ї ДШБР ЗС Великої Британії", - йдеться в повідомленні.

Відео дня
фото Генштаб ЗСУ

Заходи пройшли у присутності вищого військово-політичного керівництва держави.

На Миколаївщині учасники навчань відпрацьовували штурм населених пунктів, наступ з ходу на непідготовлену оборону, атаку переднього краю противника та бій за оволодіння ротними опорними пунктами на першій позиції. Також було задіяно тактичний повітряний десант зі складу окремої механізованої бригади.

фото Генштаб ЗСУ

На Херсонщині десантно-штурмові підрозділи України та Великої Британії тренувалися у захопленні плацдарму і форсуванні водної перешкоди на всіх видах десантно-переправних засобів і подоланні її по понтонному мосту.

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак наголосив, що стратегічне командно-штабне навчання “Об’єднані зусилля – 2020” за своїм розмахом, складом сил та засобів і залученням партнерів є унікальним.

За його словами, це яскрава демонстрація взаємосумісності між силами і засобами ЗСУ, інших складових сил оборони та країн НАТО.

фото Генштаб ЗСУ

"Україна – єдина країна в сучасній Європі, що має успішний досвід протидії збройній агресії РФ. Це, зокрема стало можливим завдяки допомозі наших партнерів. Підтримка і солідарність з нашою державою всього цивілізованого світу вкрай важливі, адже українське військо захищає не тільки Україну, а й Європу", - наголосив Хомчак.

фото Генштаб ЗСУ

"Об’єднані зусилля - 2020": що відомо про навчання

  • Стратегічні командно-штабні навчання "Об’єднані зусилля - 2020" проходять у відповідь на проведення Росією навчань "Кавказ-2020".
  • Навчання триватимуть 22-25 вересня під керівництвом головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака.
  • У навчаннях братимуть участь близько 12 тис. військовослужбовців і 700 одиниць техніки.
  • Навчання проводитимуться на єдиному оперативно-стратегічному фоні, який наближений до ймовірного характеру розвитку воєнно-політичної обстановки навколо України. Вперше до навчань будуть залучені військові підрозділи країн-членів НАТО - США і Великої Британії - для спільного виконання навчально-бойових завдань. За проведенням навчань спостерігатимуть до 200 іноземних інструкторів.