Трамп заявляв про створення надшвидкої «супер-пупер-ракети» \ фото REUTERS

США працюють над створенням гіперзвукової крилатої ракети для запуску з палубних винищувачів-бомбардувальників McDonnell Douglas F / A-18.Читайте такожУ США розробили бронебійний дрон-камікадзе
 

Про це повідомив директор Офісу з переходу до гіперзвукових технологій при Пентагоні Джилліан Бассі.

"Ми працюємо над варіантом для ВМС, який сумісний з операціями F-18, що злітають з авіаносців. У нас є контракт з Boeing для створення просунутого дворежимного гіперзвукового дизайну», - сказав Бассі журналістам, передають РИА Новости. Поставки гіперзвукових ракет в ЗС США слід очікувати до 2028 року.

Відео дня

Також Міноборони США оголосило про укладення контракту з технічною експериментальною станцією Техаського університету на створення університетського консорціуму з гіперзвукових технологій. Контракт у розмірі $100 млн укладено на п'ять років.

"Цей перший у своєму роді Консорціум буде мати вирішальне значення для розвитку гіперзвукових досліджень та інновацій, що є ключовим пріоритетом Міністерства оборони»,— навів Пентагон слова виконувача обов'язків заступника Міністра оборони з досліджень і розробок Майкла Краціоса.

Кілька місяців тому президент США Дональд Трамп заявив про створення надшвидкої «супер-пупер-ракети». Пізніше джерела CNN в Пентагоні підтвердили, що гіперзвукова ракета, названа Трампом «супер-пупер-ракетою», під час випробувань перевищила швидкість звуку в 17 разів. При цьому ЗМІ відзначали, що зараз американські розробки все ще "відстають на роки" від гіперзвукової зброї Росії. Офіційно Міноборони США не коментувало заяву глави Білого дому.

Новини по темі