Пістолети надсилаються за запитом України і будуть передані ЗСУ / фото ua.depositphotos.com

Міністерство оборони Естонії сьогодні відправило в Україну 2 тис. 400 пістолетів Макарова для зміцнення оборонного потенціалу України.

Про це повідомляється на сайті Міноборони Естонії.

Читайте такожКитай приєднався до Міжнародного договору про торгівлю зброєю

Відео дня

Міністр оборони Юрі Луйк заявив, що суверенітет і територіальна цілісність України мають бути відновлені.

«Завдяки цьому вантажу ми підтримуємо нашого союзника, який перебуває у стані війни вже впродовж шести років», - заявив Луйк.

Він зазначив, що, окрім політичної підтримки та допомоги з метою розвитку, важливо забезпечувати реальну підтримку для незалежного оборонного потенціалу України. «На додачу до передачі зброї, Естонія підтримує Україну шляхом проведення навчань спеціальних сил і у галузі воєнної медицини, ділиться досвідом у галузі територіальної і кібероборони», - заявив міністр оборони.

Як зауважив представник Міноборони Естонії Рісто Партел, Збройні сили Естонії почали використовувати зброю з калібрами відповідно до стандартів НАТО. Тому військові Естонії передають пістолети Макарова Україні. Пістолети надсилаються за запитом України і будуть передані українським Збройним силам. Транспортні витрати у розмірі майже 7 тис. євро Естонія візьме на себе.