Ракетний комплекс "Нептун" – комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою  / armyinform.com.ua

На державному полігоні Одеської області триває черговий етап випробувань комплексу крилатих ракет РК-360МЦ «Нептун» українського виробництва.

Читайте такожRzeczpospolita: Україна хоче купити нові бойові літаки на Заході

Про це повідомляє АрміяInform.

Відео дня

Кожна ракета оснащена головкою самонаведення, яка має надвисокі кути огляду, стійка до радіолокаційних завад противника, що необхідно для проходження систем радіолокаційної боротьби корабля. До Державних випробувань залучена авіація та кораблі й катери ВМС ЗС України.

armyinform.com.ua

Ракетний комплекс "Нептун" – комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою, призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів і транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіоконтрастних цілей, в простих і складних метеорологічних умовах, у будь-який час доби і року, за активної вогневої та радіоелектронної протидії противника.

До складу комплексу входять командний пункт, пускова установка з транспортно-пусковими контейнерами, транспортно-заряджальна машина і транспортна машина.