Зеленський пояснив, навіщо Україні "Нептун" / фото Генштаб ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що прийняття на озброєння комплексу «Нептун» зробить Україну ще сильнішим гравцем в акваторії Чорного та Азовського морів.

Читайте такожРакетні комплекси "Нептун" і "Вільха" не будуть профінансовані по лінії Держоборонзамовлення – військовий експерт

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час виступу на урочистих заходах з нагоди Дня Військово-Морських Сил ЗСУ в Одесі.

Відео дня

«Наразі йде активна розбудова військово-морських баз та навчальних закладів, облаштування місць постійної дислокації бойових частин ВМС, розвиток об’єктів національного флоту, відновлення, модернізація та надходження нового озброєння та військової техніки», - зазначив він.

Президент також додав, що випробування вітчизняного ракетного комплексу «Нептун» є надважливим для України. «Прийняття його на озброєння зробить нас ще сильнішим гравцем в акваторії Чорного та Азовського морів», - наголосив він.

Крім того, Зеленський додав, що найближчих планах України отримати катери Island і Mark VI в рамках військової допомоги з боку США.

Також Зеленський подякував за постійну підтримку України всім міжнародним партнерам.

Як повідомляв УНІАН, за інформацією Генштабу Збройних сил, РК-360 МЦ «Нептун» розроблено для протидії російській агресії в акваторії Чорного та Азовського морів. Це комплекс крилатих ракет наземного базування із протикорабельною ракетою, призначений для ураження бойових кораблів класів: крейсер, есмінець, фрегат, корвет, - десантних, танкодесантних кораблів і транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіо-контрастних цілей, за будь-якої погоди та в умовах активної вогневої та радіоелектронної протидії противника.