Хірокадзу Корееда / REUTERS

Каннський кінофестиваль, який цьогоріч проходить 71-й раз, оголосив свого переможця. Ним став фільм японського режисера Хірокадзу Корееда "Магазинні злодюжки".

Читайте такожЛарс фон Трієр показав у Каннах новий фільм: близько 100 осіб покинули зал, решта влаштували бурхливі овації

Як повідомляє The Washington Post, Корееда піднявся на сцену фестивалю та подякував усім японською мовою. Він присвятив нагороду всій команді, яка працювала над створенням фільму.

Відео дня

Як повідомляє видання, фільм "Магазинні злодюжки" розповідає про життя збіднілої родини.

Другу за значимістю нагороду - Гран-прі Канського кінофестивалю - отримав американський режисер Спайк Лі з комедійним фільмом "Чорний куклукскланівець". А нагороду від жюрі отримала ліванська актриса та режисер Надін Лабакі з фільмом "Капернаум".

В категорії "Кращий актер" виграв італієць Марчелло Фонте, який зіграв у фільмі "Догмен". Найкращою актрисою в цьому році визнали Самал Аслямову з Казахстану за фільм "Айка". Нагороду за кращий сценарій розділили дві номінанти: режисер Аліче Рорвахер з картиною "Щасливий Лазар" та Джафар Панахі за фільм "Три обличчя". Нагорода "Золота камера" за кращий дебют дісталася Лукасу Донту та його фільму "Дівчинка".

Як повідомляв УНІАН, у програмі Каннського кінофестивалю "Особливий погляд" приз за режисуру отримав українець Сергій Лозниця, який привіз на Лазурний берег фільм "Донбас".