Ілюстрація REUTERS

У Німеччині, за даними спецслужб, істотно зросли кількість і масштаб хакерських атак на життєво важливі інфраструктурні об'єкти.

Читайте такожУ світі оцінили збиток від можливої глобальної кібератаки

Про це повідомило видання Welt am Sonntag з посиланням на неопубліковану статистику Федерального відомства з безпеки в сфері інформаційних технологій (BSI), передає “Німецька хвиля”.

Відео дня

Основна мета зловмисників - саботаж: перешкоджання забезпеченню населення водою та електрикою, пошкодження комунікаційних систем тощо.

У другій половині 2018 року BSI стало відомо про 157 хакерських атак на системи критичної інфраструктури. З них 19 стосувалися електричних мереж. Це істотне зростання, якщо порівнювати з попередніми дванадцятьма місяцями: тоді відомство зафіксувало 145 кібератак такого характеру, роком раніше - 34. При цьому експерти підкреслюють, що насправді ця кількість ще більша, оскільки провайдери часто не розголошують інформацію про хакерські злами чи спроби зламу, побоюючись зіпсувати собі імідж.

У Німеччині до об'єктів критичної інфраструктури зараховують організації та установи в сферах енергетики, інформації та телекомунікації, транспорту, медицини, водопостачання, харчування, фінансів і страхування, державного та місцевого управління, ЗМІ та культури.

Уряд Німеччини має намір створити Агентство кібербезпеки для посилення захисту від інтернет-атак. Штаб-квартира установи буде розташована в регіоні Лейпциг-Галле.