Острів розташований в 3,2 км від регіону Коннемара на заході Ірландії / фото edition.cnn.com

В Ірландії виставили на продаж безлюдний острів, на якому є старовинний зруйнований монастир і занедбаний котедж без водопроводу та електрики.

Читайте такожСРСР хотів віддати Японії частину Курильських островів - ЗМІ

Як повідомляє американський телеканал CNN, острів продають за 1,4 млн доларів.

Відео дня

Зазначається, що загальна площа острова - 80 акрів (близько 0,324 квадратних кілометрів). За словами продавця, пішки треба близько години, щоб дістатися з одного кінця острова в інший.

Він розташований в 3,2 км від регіону Коннемара на заході Ірландії. Продавець, ім'я якого не озвучується, попередив, що покупцеві доведеться купити собі вертоліт або катер, щоб добиратися туди.

фото edition.cnn.com
фото edition.cnn.com

Як розповів CNN Люк Спенсер, який займається продажем, потенційний покупець може жити в покинутому котеджі, відремонтувати його, або ж спробувати отримати дозвіл влади на будівництво нового будинку.

Спенсер запевнив, що віддаленість острова не відлякала потенційних покупців. Зокрема, після того, як острів надійшов у продаж минулої п'ятниці, він "викликав великий інтерес серед американських і британських покупців".

Зазначимо, що з 1969 до 1998 року острів належав ірландського поета Річарду Мерфі.

Згідно з даними вчених, перші поселення людей з'явилися на острові близько 3 тисяч років тому. Розташований там зруйнований монастир був зведений в VII столітті. Руїни монастиря, які включають в себе церкву, вівтар і могили, належать ірландському департаменту навколишнього середовища, спадщини та місцевого самоврядування та не продаються.

На острові багато прісноводних озер і велика кількість птахів: чайок, буревісників та інших.