Карл Лагерфельд / REUTERS

19 лютого стало відомо, що відомий кутюр'є Карл Лагерфельд помер у віці 85 років. Причина смерті Лагерфельда не повідомляється, однак протягом декількох тижнів модельєр відчував себе погано.

Біографія Карла Лагерфельда

Карл Лагерфельд народився в Гамбурзі 10 вересня 1933 року в заможній родині банківського службовця. У Лагерфельда німецькі корені з боку матері і шведські з боку батька.

Лагерфельд починав свій шлях у світ моди з навчання в паризькій школі при Синдикату високої моди. Після цього Лагерфельд став асистентом П'єра Бальмена, з яким працював до 1958 року.

Відео дня

У 1959 році Лагерфельд став арт-директором будинку моди Жана Пату. З 1963 року став працювати одночасно з чотирма будинками моди Chloé, Krizia, Charles Jourdan і Fendi. Дивовижно, що для кожного з будинків Лагерфельд створював абсолютно різні колекції.

У 1974 році Лагерфельд заснував власну лінію — Karl Lagerfeld Impression. Також Лагерфельд навіть викладав у Віденській вищій школі прикладного мистецтва.

1983 рік став для Лагерфельда поворотним в кар'єрі - модельєр став художнім директором будинку Chanel. Спочатку він створював для Chanel колекції прет-а-порте. Приблизно в цей же час Лагерфельд заснував власні лінії одягу і аксесуарів - KL і KL by Karl Lagerfeld.

Лагерфельд був креативним директором Chanel, французького будинку, заснованого Габріель Шанель, протягом 36 років.

Лагерфельд захоплювався фотографією, опублікував кілька книг. У Парижі він навіть відкрив художню галерею під назвою Lagerfeld Gallery — Studio 7L. У 1992-1997 роках знову займав посаду головного модельєра будинку Chloé.

Про бібліотеку Лагерфельда ходять легенди - в неї входить близько 300 тисяч томів. Відомий Лагерфельд і як творець парфумів. Він створив аромати Chloé (1975), KL (1982), Jako (1997), а також аромат із запахом книги.

Кішка Карла Лагерфельда

Кішка Карла Лагерфельда, мабуть, найвідоміша тварина в світі моди. Кішка бірманської породи на ім'я Шуппет з'явилася у дизайнера під Різдво 2011 року. Фотомодель Батист Джабіконі залишив її на якийсь час у Лагерфельда, а потім просто подарував.

Лагерфельд був без розуму від своєї кішки і називав її музою. Він навіть говорив про бажання одружитися на Шупетт, висловивши жаль, що шлюби між людьми і тваринами поки неможливі.

Шуппет Лагерфельд (так-так, Карл навіть подарував їй своє прізвище) знімалася з топ-моделями для обкладинок журналів, випускала колекцію косметики, стала обличчям автомобільного гіганта Opel в 2015 році і завела успішний блог в мережі. Лагерфельд особисто знімав Шуппет для рекламних компаній.

Цікавий факт - для улюблениці Карл найняв двох покоївок. Особистий ветеринар готова за дзвінком прибігти на допомогу в будь-який час доби. Шупетт не їсть з підлоги — за обіднім столом у неї свій окремий стільчик.Їжу Шуппет приносять в тарілочках, пропонуючи кілька на вибір - кішка сама вирішує, що хоче їсти.

Шуппет Лагерфельд / instagram.com/choupettesdiary

Особисте Життя Карла Лагерфельда

Про особисте життя Лагерфельда відомо небагато. Він вважав за краще не виносити його на громадський огляд.

Лагерфельд не був одружений, дітей немає. Його супутник Жак де Башер помер від СНІДу в 1989 році, після цього він жив один. Пізніше стали ходити чутки про те, що Лагерфельда пов'язують стосунки з відомою моделлю Батистом Джиабіконі, однак вони це заперечували.