Ілюстрація / REUTERS

Країни Євросоюзу підтримали перегляд правил захисту авторського права, щоб змусити Google і Facebook платити редакціям за появу на їхні платформах фрагментів новин. Крім того, платформи будуть повинні відфільтровувати захищений авторським правом контент на YouTube й Instagram.

Як повідомляє Reuters, більшість дипломатів підтримали перегляд правил ЄС. Проти виступ представники Фінляндії, Італії, Люксембургу, Нідерландів і Польщі. Ще дві країни союзу утрималися. Домовленість про перегляд з’явилася минулого тижня після переговорів між країнами ЄС, Європарламентом і Єврокомісією.

Читайте також"Журналісти" РФ в істериці: Facebook заблокував головний пропагандистський проект

Відео дня

Це через два роки після того, як виконавчі органи союзу запропонували внести зміни, щоб захистити культурну спадщину континенту, а також подбати про те, щоб видавці, телеканали і митці були винагороджені за свою роботу.

Румунія, яка зараз головує в ЄС, підтвердила, що угода про зміну правил захисту авторських прав була схвалена Радою ЄС. Країни, які виступили проти, наголошують, що це може нашкодити інноваціям і конкурентоспроможності союзу на електронному ринку.