REUTERS

Європейський союз закликав Російську Федерацію визнати свою відповідальність за катастрофу малазійського рейсу MH17 і розпочати співпрацю зі слідством.

Читайте такожРосія в Радбезі ООН вирішила відволікти увагу від ої річниці трагедії MH17 питанням про українську мову - МЗС

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві Високого представника ЄС з політики безпеки Федеріки Могеріні.

Відео дня

"Європейський союз підтверджує свою повну підтримку всіх зусиль, спрямованих на встановлення істини, справедливості і відповідальності для жертв і найближчих родичів, у відповідності з Резолюцією 2166 ООН", - йдеться в заяві.

У своїй заяві ЄС вітає оголошення Спільної слідчої групи про те, що в Нідерландах будуть порушені кримінальні справи проти чотирьох осіб.

"ЄС закликає Росію прийняти свою відповідальність і в повній мірі співпрацювати з поточним розслідуванням. ЄС висловлює повну впевненість у незалежності і професіоналізмі юридичних процедур, які ще будуть відбуватися", - йдеться в заяві.

Як повідомляв УНІАН, Об'єднана слідча група 19 червня назвала імена перших чотирьох підозрюваних у причетності до знищення літака. Суд над підозрюваними розпочнеться в березні 2020 року.