Едвард Сноуден / REUTERS

Колишній співробітник Агентства національної безпеки США (АНБ) Едвард Сноуден, що живе в Росії, висловив надію на те, що Еммануель Макрон дасть дозвіл на його переїзд до Франції.

Читайте такожСноуден представив додаток проти кібершпигунів

Сноуден дав інтерв'ю французькій радіостанції France Inter, яке повинно повністю вийти в ефір в найближчі дні, пише "Радіо Свобода".

Відео дня

Раніше в інтерв'ю американській радіостанції NPR Сноуден знову підкреслив, що не хотів їхати до Росії та опинився там випадково, дізнавшись на пересадці в московському аеропорту, що влада США анулювала його паспорт.

В інтерв'ю газеті The Guardian, приуроченому до виходу в світ його книги мемуарів, Сноуден розповів подробиці свого життя в Росії. За його словами, він тепер менше побоюється за свою безпеку, ніж в перші роки, не приховує обличчя і вільно подорожує Росією. Він підтвердив, що два роки тому одружився на американці, зареєструвавши своєї шлюб в одному з московських РАГСів.

Сноуден втік зі США і з серпня 2013 року живе у добровільному вигнанні у Росії. У період роботи за контрактом в Агентстві національної безпеки США він викрав тисячі секретних документів і в червні 2013 року надав їх у розпорядження кількох засобів масової інформації. Сполучені Штати вимагають видачі Едварда Сноудена, бо звинувачують його у шпигунстві та інших злочинах.

У липні 2016 року Білий дім відхилив петицію про помилування Едварда Сноудена.