Ілюстрація REUTERS

Поліція Нью-Йорка затримала біля магазину корпорації Microsoft за блокування руху на Манхеттені 76 протестувальників, включаючи 50 жінок.

Читайте такожMicrosoft збирала запису спілкування користувачів зі своїми сервісами

Про це повідомляє РБК з посиланням на телеканал CNN.

Відео дня

Демонстранти руху Close the Camps влаштували сидячий страйк біля магазину Microsoft на П'ятій авеню. Учасники протесту вимагали від Microsoft заборонити Службі імміграційного та митного контролю США користуватися програмним забезпеченням компанії.

Крім того, протестувальники виступили за повне закриття таборів з нелегальними іммігрантами, у тому числі з Латинської Америки. У відеороликах, розміщених в Twitter, перед магазином Microsoft можна побачити протестувальників з плакатами: «Це ціна бізнесу зі Службою імміграційного і митного контролю».

«Ми вдячні поліції Нью-Йорка за допомогу з розгоном протестувальників. Ми закрили магазин до кінця дня і з нетерпінням чекаємо можливості відкрити наші двері знову», — заявив представник Microsoft.

«Microsoft — це компанія іммігрантів у країні іммігрантів», — йдеться в заяві президента Microsoft Бреда Сміт. За його словами, Microsoft є «чимось на кшталт Організації Об'єднаних Націй в галузі програмного забезпечення».