Олександр Лукашенко і Девід Хейл / REUTERS

Сполучені Штати Америки і Республіка Білорусь після 11-річної перерви відновлять дипломатичні представництва на рівні послів.

Як повідомляє білоруське агентство "БЕЛТА", про це сьогодні заявив заступник держсекретаря США з політичних питань Девід Хейл на зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

"Сьогодні історичний момент в американо-білоруських відносинах. Я радий взяти участь в оголошенні нашої готовності до обміну послами як наступного кроку з нормалізації наших відносин", - сказав Хейл.

Відео дня

Читайте також"Злив пропаганди": експерт прокоментував новину про "об’єднання" РФ і Білорусі в "конфедерацію"

Він зазначив, що США пішли на такий крок заради того, щоб потенціал двосторонніх відносин був реалізований повною мірою.

"А також тому, що нам дуже дорогий цей регіон, і ми дуже уважно ставимося до загроз безпеці. Також тому, що ми дуже сильно підтримуємо суверенітет і незалежність Білорусі", - додав він.

Довідка. З 2008 року посольства обох країн функціонували без послів - на рівні тимчасових повірених. Статус дипломатичних місій був знижений після упровадження США в 2007-2008 роках санкцій проти Мінська через політичні репресії.