Вільям Тейлор: мета санкцій - припинити агресивні дії Росії / фото УНІАН

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор заявив, що санкцій проти Росії недостатньо.

Про це він повідомив в інтерв'ю Першому каналу Грузії.

"Санкцій проти Росії недостатньо, оскільки впродовж цього часу ми не побачили, щоб росіяни залишали Донбас чи Крим", - сказав Тейлор.

Відео дня

Також він додав, що мета санкцій - припинити "агресивні дії Росії".

Тейлор зазначив, що існують більш широкі обмеження, які можуть бути введені проти Росії, включаючи секторальні санкції в оборонній, енергетичній і фінансовій сферах, а також обмеження у видачі віз.

Читайте такожГолова Держдепартаменту підтвердив підтримку України з боку США

"Одна з найсильніших санкцій, яку ми ще не застосовували щодо Росії, і Росія це добре знає, це її виключення з міжнародної фінансової системи", - заявив Тейлор.

За його словами, подібна міра була б "руйнівною" для країни і могла б бути введена в разі "ще одного агресивного кроку".

Говорячи про перспективи вступу України і Грузії в НАТО, Тейлор назвав однією з умов припинення російської військової присутності в Південній Осетії, Абхазії, в Криму та на Донбасі.

"Було б непогано, якщо б росіяни залишили Південну Осетію, Абхазію, Крим чи Донбас, це спростило б процес вступу", - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор вважає, що через економічний тягар внаслідок санкцій та фінансування військ на Донбасі війська РФ скоро залишать схід України.