Автори листа вимагають припинити кримінальне переслідування активістів / theins.ru

Громадські діячі підписали відкритий лист проти політичних репресій в Росії, складений Групою підтримки громадянського суспільства Михайла Ходорковського. Всього звернення підписали 77 осіб.

Про це повідомляє The Moscow Times.

Читайте такожForbes: Режим Путіна бореться за своє виживанняЗазначається, що серед підписантів значаться британський письменник і актор Стівен Фрай, лауреат Нобелівської премії Герта Мюллер, колишні президенти Ірландії, Болгарії та Литви, а також сценаристи серіалу «Гра престолів» Девід Беніофф та Деніел Уайсс.

Відео дня

У самому листі йдеться про порушення російською владою права брати участь та голосувати на виборах. Крім того, автори вимагають припинити кримінальне переслідування активістів, які беруть участь у мирних протестах, а також притягнути до відповідальності поліцейських, які «невиправдано застосовують силу» на цих акціях.

«Ми, жителі вільного світу, стурбовані майбутнім світової демократії, з тривогою стежимо за подіями, що розгортаються у Москві та інших російських містах протягом останнього місяця. Громадяни Росії всього лише вимагають від свого уряду прав, які ми, жителі вільного світу, приймаємо як даність», – йдеться в листі.

Як раніше повідомляв УНІАН, російський журналіст Юрій Дудь закликав не мовчати про політичні проблеми і беззаконня, які існують в Росії.