Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп провів понад дві години у Національному медичному центрі імені Волтера Ріда в рамках свого щорічного медичного огляду, повідомили в Білому домі. На відміну від попередніх разів, нинішнє обстеження президента не оголошували заздалегідь.

Читайте такожТрамп не хоче оприлюднювати податкову декларацію

Як повідомляє «Радіо Свобода», речниця Білого Дому Стефані Грішем 16 листопада повідомила, що 73-річний Дональд Трамп «очікує дуже напруженого 2020 року» і хотів скористатися «вільними вихідними», щоб розпочати частину звичайної перевірки.

Відео дня

За її словами, обстеження включало «швидкий огляд» і лабораторні аналізи.

«Президент залишається здоровим і енергійним, без скарг, про що свідчать його неодноразові енергійні виступи перед тисячами американців по кілька разів на тиждень», – додала Грішем.

Попередній медогляд Трамп проходив у лютому. За результатами цього огляду стан його здоров’я лікарі описали як «дуже хороший».

Неоголошена заздалегідь і відсутня в графіку президента поїздка до медичного центру викликала питання в користувачів соцмереж.

Раніше Білий дім оприлюднив стенограму першої телефонної розмови президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа і Володимира Зеленського, яка відбулася 21 квітня, у день виборів президента України.