Лукашенко різко висловився про можливість інтеграції Білорусі з РФ. / фото president.gov.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна зазнає величезних збитків через нерівні торгові відносини з Росією. За його словами, жоден документ про інтеграцію Білорусі з РФ не буде затверджений без вирішення принципових для Мінська питань.

Читайте такожЛукашенко вперше за три роки відвідав країну ЄС

Як повідомляє «Комсомольская правда», таку заяву він зробив журналістам, відповідаючи на питання про перспективи інтеграції.

Відео дня

«Жоден документ мною не буде затверджений, якщо буде суперечити головним принципам нашого суспільства: це суверенітет і незалежність нашої держави. Якщо не будуть вирішені принципові питання, жодні дорожні карти не будуть підписані », - сказав Лукашенко.

За словами президента Білорусі, його країна щорічно втрачає 9 млрд доларів.

«Тобто ми продаємо в Росії менше, ніж вони у нас. Ці гроші треба заробити на російському ринку. Але нас туди не пускають. Звичайно, ми з Росією воювати не будемо. Але щороку ми щось втрачаємо. Вибачте, на хріна потрібен такий союз.

Про це знає російський президент, ми з ним дружимо, я йому можу й не таке сказати. Ми ці гроші покриваємо на інших ринках. Ми хочемо рівних умов - ось це буде союз. Може, до об'єднання держав дійдемо. Але поки не беріть в голову, я такий же патріот, як і ви », - висловився білоруський лідер.

Президент Білорусі часто робить суперечливі заяви про відносини Мінська і Москви.

Раніше Лукашенко заявив, що російську ідеологію з нього "не вибити". За словами білоруського президента, Росії та Білорусі «не можна втрачати один одного ні в якому разі».