Ілюстрація REUTERS

В Ірані відключили мобільний зв'язок найбільших операторів країни, а також обмежили доступ до інтернету. Це пов'язано з протестами проти підвищення цін на бензин.

Читайте такожЄвропа закликала Тегеран повернутися до ядерної угоди

Про це повідомляє телеканал "112 Україна" з посиланням на організацію NetBlocks, які відстежує блокування інтернету в різних країнах.

Відео дня

Зазначається, що ввечері 16 листопада без інтернету залишилося 93% території Ірану. Також перестала працювати зв'язок найбільших операторів мобільного зв'язку в країні, зокрема MCI, Rightel і IranCell.

"Іран перебуває в розпалі майже загального національного відключення Інтернету станом на 18:45 суботи. Дані мережі в реальному часі показують, що зв'язок знизився до 7% від звичайних рівнів після дванадцяти годин прогресивного відключення мережі, оскільки суспільні протести тривають по всій країні", - повідомили в організації.

Раніше повідомлялося, що в Ірані одразу в декількох містах люди повиходили на вулиці через подорожчання бензину.

Демонстрації почалися через п'ятничного рішення президента Ірану Хасана Рухані про скорочення субсидій на бензин для фінансування підтримки бідного населення держави. Іранський бензин залишається одним з найдешевших у світі, але при цьому ціни підскочили на 50%, щонайменше до 15 тисяч ріалів (0,45 долара США) за літр.