Ілюстрація REUTERS

Поліція Гонконгу штурмом взяла кампус політехнічного університету, де в останні дні забарикадувалися протестувальники.

Як повідомляє "Радіо Свобода", є заарештовані і поранені. Їхня кількість уточнюється.

Читайте такожЯк БТР на Майдані: у Гонконзі протестувальники спалили вантажівку поліції (відео)

Зазначається, що студенти закидали поліцейських пляшками із запальною сумішшю. Це призвело до пожеж. У відповідь поліція застосувала сльозогінний газ, гумові кулі і водомети. Ректор вишу домовився про припинення операції, якщо студенти припинять радикальні виступи. Він запропонував учням залишити територію університету й здатися.

Активісти стверджують, що поліція затримувала всіх, хто намагався залишити кампус під час штурму. У поліції ж факт штурму та проведення рейдів всередині кампусу заперечують і стверджують, що затримували лише радикальних активістів.

Як повідомляв УНІАН, протести у Гонконгу тривають з червня. Жителі міста виступали проти ухвалення закону про екстрадицію правопорушників на запит китайської влади.

23 жовтня в місцевому парламенті Гонконгу офіційно відкликали законопроект, який би дозволив екстрадицію правопорушників на територію Китаю.

Таким чином, влада колишньої британської колонії, що нині є спеціальним адміністративним районом КНР, виконала одну з п'яти вимог учасників акцій протесту. Однак протести це не спинило.