Знаменита вечірня сукня принцеси Діани піде з молотка / фото spletnik.ru

На аукціоні Kerry Taylor, який відбудеться 9 грудня в Лондоні, з молотка піде оксамитова вечірня сукня з відкритими плечима – один зі знакових нарядів леді Ді.

Як пише Vogue.ua, у ньому принцеса Діана з'явилася на державному вечері в Білому домі в 1985 році, і була сфотографована в танці під пісню з фільму «Лихоманка суботнього вечора» з актором Джоном Траволтою. Стартова ціна сукні – £350,000.

Читайте такожСлідами принцеси Діани: принц Гаррі приєднався до розчищення мінних полів в Анголі (фото, відео)

Відео дня

«Принцеса Діана була іконою стилю свого часу. Кожен дизайнер мріяв одягнути її, – кажуть у Kerry Taylor. – Куди б вона не пішла, чи то відвідини лікарні або прогулянка по полю, вона надихала жінок усіх віків і національностей».

Автором сукні є Віктор Едельштейн, який створював костюми для Діани протягом 11 років.

Принцеса Діана одягала сукню ще три рази: для державного візиту в Австрію в 1986 році; вночі в Королівському оперному театрі в 1991 році; і для портрета авторства графа Сноудона в 1997 році. Пізніше в тому ж році, всього за два місяці до своєї смерті, Діана продала сукню на аукціоні за 100 000 фунтів стерлінгів, щоб зібрати кошти для благодійних організацій по боротьбі зі СНІДом по всьому світу.

Принцеса Діана і Джон Траволта / фото vogue.ua