Ілюстрація REUTERS

Правоохоронці США ведуть розслідування проти Swedbank AB через підозри, що балтійський підрозділ банку міг провести перерахунки грошей, які порушують американські санкції проти Росії.

Про це пише Bloomberg з посиланням на шведський телеканал SVT. Зокрема, йдеться про транзакції між російським виробником зброї «Калашников» і компанією Kalashnikov USA, яка базується у Флориді й виробляє автомати на основі російської розробки.

Читайте такожСанкцій проти Росії недостатньо - повірений США в Україні

Відео дня

Бізнес-мережа російського мільярдера Іскандера Махмудова перерахувала понад мільярд євро американській фірмі. При цьому він був найбільшим акціонером російського концерну «Калашников» і також найбільшим клієнтом естонської гілки Swedbank.

Шведські журналісти з’ясували, що перерахунок відбувся після того, як у 2014 році Міністерство фінансів США включило російський «Калашников» у «чорний список» санкцій у відповідь на російську анексію українського півострова Крим. Власне, фінансова операція відбулася в лютому 2017-го. Тож тепер у США розслідують цей випадок.

Читайте такожBloomberg: Exxon не хоче платити штраф за порушення санкцій США проти Росії

Bloomberg нагадує, що найстаріший банк Швеції й найбільший іпотечний кредитор вже під слідством в Естонії, Латвії, Швеції й США через звинувачення, що він провів понад 100 мільярдів доларів підозрілих через свої балтійські гілки.

«Порушення санкцій США – це, звісно, серйозно. Але те, що стало тепер відомо, не означає, що Swedbank активно щось таке робив», - сказав радник Soderberg & Partners Йоакім Борнольд.