Марія Бутіна / REUTERS

Засуджена в США за шпигунство на користь РФ Марія Бутіна, яка нещодавно повернулась на Батьківщину, буде працювати в апараті омбудсмена з прав людини Росії.

Про це журналістам повідомила російський омбудсмен Тетяна Москалькова.

Бутіна буде займатися підтримкою росіян, що опинилися у важкій життєвій ситуації за кордоном.

Відео дня

Читайте такожЛукашенко закликав не брати на роботу в держструктури коханок і коханців

«Мені здається, з урахуванням її власного соціального досвіду, бажання працювати у цьому напрямку, ми зможемо створити такий додатковий механізм, куди ввійдуть і члени громадських організацій, і вчені, і просто небайдужі громадяни, які можуть займатися правовою пропагандою, підтримкою родичів та підготовкою відповідних листів», – цитує Москалькову російське держагентство ТАСС.

Як повідомляв УНІАН, 15 липня, у Вашингтоні за звинуваченням "у змові з метою роботи агентом Російської Федерації" без попередження влади США затримали 29-річну росіянку Марію Бутіну.

Зокрема, Бутіну звинувачували у спробах "розвивати зв'язки в США і проникати в організації, які мають вплив на американську політику".

Пізніше Федеральний окружний суд Вашингтона відмовився відпускати Марію Бутіну під заставу. Після затримання в США ЗМІ нагадали, що Бутіна підтримувала анексію Росією Криму і бойовиків на Донбасі.

Федеральний суд у Вашингтоні в п'ятницю, 26 квітня, засудив громадянку Росії Марію Бутіну до 18 місяців тюремного ув'язнення з подальшою депортацією.