Дональд Трамп / REUTERS

Північна Корея в понеділок знову образила президента США Дональда Трампа, назвавши його "безрозсудним і чудним старим" через твіти, в яких він написав, що північнокорейський лідер Кім Чен Ин не хоче відмовлятися від особливих відносин між двома лідерами і впливати на американські президентські вибори.

Про це повідомляє AP.

Старший представник Північної Кореї, колишній переговорник з ядерних питань Кім Йонг Чол, заявив, що його країна не піддасться тиску з боку США, оскільки їй нічого втрачати, і звинуватив адміністрацію Трампа в спробі виграти час до кінця року – терміну, встановленому Кім Чен Ином для Вашингтона, щоб врятувати ядерні переговори.

Відео дня

У неділю Трамп твітнув: "Кім Чен Ин занадто розумний і має занадто багато чого втрачати; насправді все, якщо він буде поводитися вороже... Північна Корея під керівництвом Кім Чен Ина має величезний економічний потенціал, але він повинен провести денуклеаризацію, як обіцяв".

Трамп додав, що Кім "не хоче скасовувати свої особливі стосунки з президентом США або втручатися у вибори президента США в листопаді".

Кім Йонг Чол у відповідь сказав, що твіти Трампа чітко показують, що він роздратований старий, "позбавлений терпіння".

Читайте такожВ компанії дружини і воєначальників: Кім Чен Ин піднявся на священну засніжену гору на білому коні (фоторепортаж)

"Оскільки (Трамп) є таким безрозсудним і чудним старим, може настати час, коли ми знову не зможемо його називати інакше як "старий хрич", - сказав Кім Йонг Чол.

"У Трампа є занадто багато речей, про які він не знає (про Північну Корею). Нам більше нічого втрачати. Хоч США і можуть забрати у нас щось ще, вони ніколи не зможуть забрати в нас сильне почуття власної поваги, сили та обурення щодо США".

Нагадаємо, Трамп і Кім вперше зустрілися в червні 2018 року в Сінгапурі. Другий саміт відбувся в лютому 2019 року в столиці В'єтнаму Ханої, на ньому сторони не змогли досягти згоди в питанні про ядерне роззброєння Північної Кореї. 30 червня президент США Дональд Трамп зустрівся із главою КНДР Кім Чен Ином у демілітаризованій зоні, що розділяє Південну та Північну Кореї.