Суд визнав, що відповідач дискримінував позивача / Фото УНИАН

Суд у німецькому Аугсбурзі назвав "абсолютно неприйнятним" рішення 81-річного чоловіка здавати в оренду своє житло винятково німцям.

Суд у вівторок, 10 грудня, дійшов висновку, що це є "відкритою дискримінацією іноземців". Тепер власник житла має сплатити компенсацію у тисячу євро чоловіку з Буркіна-Фасо, який хотів переїхати з Мюнхена до Аугсбурга. Про це пише DW.

Суд визнав, що відповідач дискримінував позивача через його расову чи етнічну приналежність та повністю задовольнив позов заявника.

Відео дня

Крім того, суд заборонив німцю-орендодавцю писати, що він здає своє житло "лише німцям" у майбутніх оголошеннях. У разі недотримання цієї вимоги йому загрожують великі штрафи.

Читайте такожУ Німеччині хочуть скасувати штраф за вилучення продуктів зі сміттєвих баків

81-річний чоловік своєю чергою мотивував свою поведінку нібито попереднім негативним досвідом здавання в оренду свого житла. За його твердженнями, раніше він здав своє житло нібито турецькому наркодилеру. У відповідь на це суддя наголосив, що "злочини і правопорушення здійснюють люди, а не громадяни".

Раніше інші суди вже присуджували іноземцям відшкодування збитків, якщо їм було відмовлено в оренді житла через їхнє походження.

За оцінками Федеральної служби з протидії дискримінації, близько 70 відсотків людей із міграційним походженням почувають себе дискримінованими під час пошуку житла.