Ілюстрація / REUTERS

Вашингтон ввів нові санкції проти Ірану.

У середу, 11 грудня, в "чорний список" США внесений громадянин Ірану Абдолхоссейн Хедрі і належні йому судноплавні компанії Khedri Jahan Darya Co і Maritime Silk Road LLC., передає dw.com.

Крім того, під санкції потрапили компанії, пов'язані з іранським авіаперевізником Mahan Air і які базуються в ОАЕ і Гонконзі. Сама авіакомпанія опинилася в чорному списку США в 2011 році у зв'язку з підтримкою Корпусу вартових ісламської революції.

Відео дня

Як наголошується в заяві міністерства фінансів США, під санкції потрапила транспортна мережа, що займається контрабандою зброї масового ураження з Ірану повстанцям-хуситам в Ємені за дорученням Корпусу вартових ісламської революції, вказується на сайті.

Читайте такожКриваві протести в Ірані: США відреагували санкціями

"Іранський режим використовує свою авіаційну і судноплавну промисловість для постачання зброї терористичним і войовничим угрупованням у своєму регіоні, безпосередньо сприяючи підтриманню руйнівних гуманітарних криз у Сирії та Ємені", - заявив міністр фінансів Стівен Мнучін.

На початку листопада США ввели санкції щодо будівельного сектора Ірану. Також під заборону підпали постачання Тегерану низки матеріалів. Вашингтон буде перешкоджати Ірану в придбанні "стратегічних матеріалів для будівельного сектора і програм щодо поширення" ядерної зброї, повідомили у Вашингтоні.

Дані заходи дозволять Сполученим Штатам зберегти контроль за ситуацією в цивільній атомній енергетиці Ірану, не дасть Тегерану скоротити "час прориву" для отримання ядерної зброї, а також завадить режиму перепрофілювати свої об'єкти в інтересах ядерного розповсюдження, підкреслили в Держдепі.