Ілюстрація REUTERS

Іранські експерти ідентифікували ще 69 загиблих у результаті збиття ракетою українського літака МАУ під Тегераном. Таким чином, їхня кількість збільшилась до 169 осіб.

Про це повідомляє агентство Tasnim

Читайте такожІран поки не має наміру віддавати "чорні скриньки" літака МАУ Україні - ЗМІ

Відео дня

Представник Судово-діагностичного центру зазначив, що на сьогоднішній день "тіла 150 загиблих в авіакатастрофі під Тегераном передано їхнім сім'ям".

Він уточнив, що йдеться про тіла загиблих, чиї родичі раніше надали іранській владі генетичні матеріали для проведення спеціальної експертизи. 

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані зазнав аварії літак «Міжнародних авіаліній України», що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. Пасажири і екіпаж загинули.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

В Іран була направлена експертна група з України.

11 січня президент Ірану офіційно визнав, що український лайнер був збитий «внаслідок ненавмисної людської помилки» та пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака. 

Сьогодні, 19 січня, до Києва доправили борт з тілами загиблих українців. Його зустрічали президент України Володимир Зеленський, прем’єр-міністр Олексій Гончарук, голова Верховної Ради Дмитро Разумков та інші високопосадовці, а також співробітники МАУ й багато інших людей.