REUTERS

США внесли до санкційного списку дві компанії з Гонконгу і по одній - з Шанхаю та Дубая.

Як повідомляє "Голос Америки", таке рішення пов'язане з тим, що ці структури допомагали Національній іранській нафтовій компанії експортувати товари обсягом у кілька мільйонів доларів в порушення американських санкцій.

Мова йде про гонконгські компанії Hong Kong-based Triliance Petrochemical і Sage Energy HK Limited, китайську Peakview Industry і дубайську Beneathco DMCC.

Відео дня

Дані обмеження передбачають заморожування всіх активів цих компаній, що знаходяться в юрисдикції США, а також заборону для американських громадян на ведення справ з даними компаніями. Крім того, фінансові інститути за межами США, які свідомо сприяли проведенню "найзначніших транзакцій" в інтересах цих компаній, також можуть піддатися санкціям.

Читайте такожВ Ірані запропонували $3 мільйони за вбивство Трампа

Санкціям також піддалися компанії Jiaxiang Industry Hong Kong Limited і Shandong Oiwangwa Petrochemical, а також дві фізичні особи: Арі Байандріан, пов'язаний з компанією Triliance Petroleum, і громадянин КНР Чжицін Ван, пов'язаний з Shandong Oiwangwa.

Наголошується, що дане рішення стало продовженням кампанії "максимального тиску" на іранську економіку, яку проводять США в спробі змусити Іран погодитися на більш істотні поступки в плані його ядерної і ракетних програм, а також діяльності в регіоні.

Як повідомляв УНІАН, служби імміграції та громадянства США припинили видачу віз громадянам Ірану для участі в міжнародній торгівлі або вкладеннях капіталу в бізнес США.