В Ірані пасажирський літак McDonnell Douglas MD-83 вранці 27 січня при посадці в аеропорту Махшехр викотився за межі злітно-посадкової смуги.

Лайнер пробив огорожу, втратив шасі й на череві перетнув автомобільне шосе, повідомляє avianews.com із посиланням на ISNA.

Читайте такожАфганський авіаперевізник Ariana спростував катастрофу свого лайнера: приналежність літака, що впав, невідома

На борту літака місцевої авіакомпанії Caspian Airlines перебували 135 пасажирів. Інформації про постраждалих немає. Борт прилетів у Махшехр із Тегерана.

Спочатку видання повідомило, що причиною інциденту стала технічна несправність, однак пізніше опублікувало спростування.

Представник Організації цивільної авіації Ірану заявив ISNA, що поки версія про несправність не підтверджена.

За попередніми даними, пілот рейсу 6936 не впорався з керуванням: перелетів точку приземлення, пише Ліга.нет із посиланням на місцевий ресурс Fars. Інша версія - технічні проблеми з шасі.

Відео: Farvartish Rezvaniyeh
Відео: Hava Kanalı

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули. Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

11 січня президент Ірану Хасан Рухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий "внаслідок ненавмисної людської помилки" та пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака.