KCNA

КНДР заплатила близько 600 тисяч доларів за імпорт коней з Росії за останнє десятиліття. Лише минулого року ізольована країна витратила 75 тисяч за породистих тварин.

Про це пише Newsweek, додаючи, що за період з 2010 до 2019 року Пхеньян купив у Росії 138 коней. Серед них був десяток тварин, куплених за 75,5 тисяч доларів у жовтні, про що свідчать дані російської митниці. Це була найбільша покупка з 2015 року, коли ізольована країна імпортувала з Росії 61 коня за 192,2 тисяч доларів.

Читайте такожВ компанії дружини і воєначальників: Кім Чен Ин піднявся на священну засніжену гору на білому коні (фоторепортаж)

Відео дня

Видання зауважує, в жовтні лідер Північної Кореї Кім Чен Ин був сфотографований на білому коні в снігах на горі Пекту, де він «з висоти пташиного польоту поглянув на гори, як на вершини революції, яку він пройшов з піднесеним духом». Так про фото писала державна пропаганда країни. Фото північнокорейського лідера на вершині гори повинно було символізувати силу країни, а також славне минуле й світле майбутнє.

«У гордій постаті Кім Чен Ина на вершині могутньої гори Пекту відображалася велич видатного полководця, який дивиться в далечінь дороги здобутків сильної соціалістичної країни, яка досягне процвітання власними силами», - писало пропагандистське північнокорейське видання KCNA.

Читайте такожСніг і сміх: у КНДР відкрили місто-утопію (фоторепортаж)

У грудні з’явилися нові фото Кім Чен Ина верхи на білому коні на горі Пекту в супроводі високопоставлених чиновників, які теж були на білих конях. Втім, не відомо, чи коні на новому знімку були з чергової поставки з Росії. Дані російської митниці свідчать, що принаймні дві тварини були продані Північній Кореї в серпні 2016 року за 5600 доларів.