Берні Сандерс / REUTERS

Офіційні особи США попередили сенатора-демократа Берні Сандерса, який бере участь у боротьбі за президентство, що Росія намагається допомогти його виборчій кампанії.

Про це ж були проінформовані президент США Дональд Трамп і законодавці, пише Голос Америки із посиланням на The Washington Post.

Газета поширила цю інформацію з посиланням на анонімні джерела. Невідомо, у якій формі повинна була бути спрямована російська допомога.

Відео дня

Читайте такожWashington Post: Розвідка США помітила, що Росія знову допомагає Трампу перед виборами

Сенатор Берні Сандерс розповсюдив заяву, в якій, зокрема, йдеться: "На відміну від Дональда Трампа, я не вважаю Володимира Путіна добрим другом. Він бандит-автократ, який намагається знищити демократію і придушити невдоволення в Росії. Розділяючи нас, росіяни намагаються підірвати американську демократію. На відміну від нинішнього президента, я твердо виступаю проти їх намагань, а також (спроб) будь-якої іншої іноземної держави, яка хоче втрутитися в наші вибори".

Агентство Reuters повідомило, що соціальна мережа Facebook не виявила спроб Росії допомогти кампанії Сандерса. Однак пізніше компанія Facebook відкликала раніше зроблену заяву і відмовилася коментувати цю тему.

Нагадаємо, раніше видання CNN писало, що у Росії є причини домагатися переобрання Трампа