Ілюстрація / REUTERS

Влада Гонконгу знайшла спосіб простимулювати економіку від наслідків протестів і спалаху коронавірусу. Кожен місцевий житель старше 18 років отримає 10000 гонконзьких доларів (близько 1280 доларів).

Як повідомляє CNN, одноразову виплату отримають близько семи мільйонів чоловік.

Ця міра включена в пакет стимулів, який в цілому обійдеться Гонконгу в 15,4 мільярда доларів. Представник місцевої адміністрації Пол Чан оголосив, що за підсумками першого кварталу поточного року буде зафіксовано перший за 15 років дефіцит бюджету. Він впевнений, що ситуація буде тільки погіршуватися.

Китайцям вдалося стримати епідемію всередині країни, але у світі з'явилося кілька нових осередків хвороби.

Крім стимулюючих виплат місцеві влади також хочуть скоротити прибутковий податок, це торкнеться майже двох мільйонів чоловік. Крім того, матеріальну допомогу отримають 200 тисяч малозабезпечених сімей. Гроші на це будуть брати зі спеціально створеного фонду.

Читайте такожУ Німеччині закрили авіабазу через коронавірус

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю заявила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавирусу.

Станом на 26 лютого у світі зареєстровано 81 тис. 005 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 тис. 762 – летальні, одужали вже 30 тис. 109 осіб.