Дональд Трамп / фото REUTERS

Умови жорсткої ізоляції в Сполучених Штатах через поширення коронавірусу COVID-19 можуть призвести до зростання кількості суїцидів, домашнього насильства, вживання наркотиків.

Про це на брифінгу в Білому домі заявив президент США Дональд Трамп, передає РБК-Україна.

Читайте такожНью-Йорк випередив Китай за кількістю випадків коронавірусу

Відео дня

Тому, за його словами, країна яконайшвидше повинна повернутися до нормального життя.

"Домашнє насильство збільшується. І вживання наркотиків теж", - заявив Трамп.

Він додав, що криза через коронавірус і, зокрема, втрата роботи і грошей призводять також до суїцидів.

"Ми хочемо відкритися настільки скоро, наскільки це можливо. Тоді я стану найщасливішою людиною", - заявив Трамп.

З тих же причин американський президент вважає складним введення тимчасової заборони на переміщення всередині країни.

За словами Трампа, Адміністрація США вивчає можливість скасування деяких внутрішніх авіарейсів і залізничного сполучення в зв'язку поширенням коронавірусу. Йдеться про повітряне сполучення з тими районами, де зафіксовані великі вогнища захворювання.

"Я розглядаю ті рейси, які йдуть в осередки поширення. Деякі з цих рейсів мені не подобалися з самого початку, але закривати всі до єдиного рейси всіх авіаліній - це дуже жорстке рішення", - зазначив Трамп.

"Нам потрібно повертатися до нормального життя. Нам треба знову починати рухатися, працювати... Припинення руху всередині країни і його відновлення є надто складним завданням", - додав він.

Нагадаємо, коронавірусом заразилися майже 84 тис. жителів штату Нью-Йорк. У Китаї, з початку спалаху коронавірусу, було зафіксовано трохи понад 82 тис. випадків зараження.

Станом на 2 квітня в Штатах кількість заражених коронавірусом перевищило 200 тис. осіб. Зазначимо, що про першу тисячу заражених в США повідомлялося всього 5 днів тому.

Читайте також: