Ілюстрация / REUTERS

У Кремлі з розумінням ставляться до можливого рішення світових лідерів скасувати візити до Москви на парад 9 травня.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це повідомив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

«Безумовно, ми з розумінням ставимося до таких рішень», - сказав Пєсков, коментуючи повідомлення японського інформагентства «Кіодо» про те, що прем'єр-міністр Японії розглядає можливість відкласти поїздку до Росії для участі в урочистостях з нагоди 75-ї річниці Перемоги.

Відео дня

При цьому він уточнив, що не знає, «чи були ноти з цього приводу дипканалами».

Читайте також"Хто ж тоді поїде?": Лукашенко заявив, що відвідає парад 9 травня в Москві і згадав про Україну

У той самий час, офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков заявив, що підготовка до параду йде за планом, рішення про зміну дати і формату не ухвалювалися. Так він прокоментував публікацію деяких російських ЗМІ, які повідомили з посиланням на джерело, що влада розглядає різні альтернативні варіанти проведення параду через загрозу COVID-19, серед них - відмова від глядачів на трибунах і перенесення на осінь.

Він заявив, що підготовка до проведення параду йде за планом, і жодних рішень про зміну дати і формату параду немає. «1 квітня було проведено чергове парадне тренування», - сказав Конашенков.

За його словами, з усіма учасниками параду проводяться безпрецедентні заходи профілактики, щоб уникнути захворювань. «У кожного учасника параду кілька разів на день вимірюється температура. Проводиться дезінфекція всіх приміщень в місцях їх розміщення. Взагалі, всі учасники тренувань горять бажанням взяти участь у цій історичній події, і тренуються до сьомого поту», - зазначив він.